LOVASOK-LAPJA

Itt lovas dolgoktat találsz!:)

Sütizzünk egy kicsit...:)


Ausztrál répás süti

Ausztrál répás süti recept
 
  • előkészület: 50 perc
  • sütés: 40 perc

hozzávalók 8 főre 

tésztához

  • 500 g sárgarépa
  • 250 g dió
  • 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 tk szódabikabóna
  • 2 tk fahéj
  • 150 g mazsola
  • 250 g barna cukor
  • 4 tojás
  • 250 ml növényi olaj

krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 80 g porcukor
  • 50 g vaj
  • 1 cs. Bourbon vaníliás cukor

tepsi kikenéséhez

  • evőkanálnyi vaj
 

story 

Egy kedves ismerősünknek készítettem ezt a sütit, hálám jeléül rendszergazdai segítségéért. A hatalmas adagra való tekintettel, jutott belőle nekünk is. Észrevételünk: a krém akár el is hagyható a tetejéről. Azért a receptet az eredeti formájában osztom meg, ahogyan az a Sütés alapkönyvében olvasható  (egy-két mennyiségnél tértem csupán el), és ki-ki eldöntheti, hogy krémesen vagy a nélkül készíti.

elkészítés 

  1. A sárgarépát megpucoljuk, durvára reszeljük, a diót finomra vágjuk és tálban összekeverjük őket.
  2. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával.
  3. Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget.
  4. Az egészet egy kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük (én egy 32 x 25 x 4 cm-eset használtam) és elegyengetjük a tetejét.
  5. Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  6. A krémhez a hozzávalókat kikeverjük és amikor a süti kihűlt, a tepsiből tálcára tesszük, rákenjük a tetejére a krémet.
  7. Kockákra vágva tálaljuk.

Hozzávalók:
Piskóta: 6 tojás, 12dkg cukor, 12dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, 1cs. sütőpor.
Krém: 1 cs. vaníliás pudingpor, 2,5dl tej, 3.5+1.5 dl tejszín (hulala),   5 dkg mazsola, 10dkg barack befőtt, 1 citrom, 1 banán+ egy kicsi cukor.Elkészítése:
A 6 tojást szétválasztjuk, tojás fehérjéből kemény habot verünk, 4dkg cukorral, a sárgáját elkeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a citrom reszelt héját, utána átforgatjuk a fehérje habbal óvatosan és vajazott tortaformában kisütjük 25-30 perc alatt.

Addig a krémet elkészítjük a vaníliás pudingport feltesszük főni a 2.5 dl tejben, ha besűrűsödött kihűtjük.

A mazsolát összekeverjük a kis kockákra vágott barackkal, citrommal és banánnal majd egy kis cukorral összekeverjük és hagyjuk állni max.10percig.

A tejszínt kemény habbá verjük majd a felénél kicsivel többet kiveszünk belőle és elkeverjük a már kihűlt pudinggal és a gyümölcsökkel.

A tortalapot 3 részre vágjuk majd megtöltjük ezzel a krémmel a lapokat, ami kimaradt tejszínhab azzal díszítjük a tortás és különböző gyümölcsökkel díszítjük a tetejét..

Húsvéti répatorta




Itt a másik húsvéti tortareceptem is, a kissé bánatos képű, de éppen aktuális nyuszival, és hogy éhen ne maradjon, sárgarépákkal, és zöld fűvel.
A tortát a lányom készítette saját elképzelés alapján a Mindmegette

Örömmel tudatom, hogy tortánk a versenyen az első helyen áll a díjazottak között! (2009.04.15)

Hozzávalók:

30 dkg porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
28 dkg liszt
1 csomag sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg pirított, durvára darált dió
¼ teáskanálnyi só
1.5 teáskanálnyi fahéj
4 tojás
2.4 dl olaj
34 dkg finomra reszelt sárgarépa
1 db közepes, reszelt alma / vagy kb. 1 dl pépesített ananászbefőtt

Krém:

2 tojás
10 dkg porcukor
2 evőkanál liszt
2 dl tej
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 citrom leve és reszelt héja
10 dkg vaníliás krémtúró
10 dkg vaj

Díszítés:

5 dkg durvára vagdosott / darabolt, pirított dió
1 dl habtejszín
marcipán (vagy nyújtható fondant) a figurákhoz, cukorkák, - tetszőlegesen
Fű: 3 dkg kókuszreszelék, kevés keserű mandula aromával átkevergetve, és kiszárítva


Elkészítés:

A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, és a répareszeléket az almával.
Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, 180 °C-on sütjük ki, kb. 45 perc alatt.
Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát.

A krémhez a vaj, a krémtúró, a citromlé, és annak reszelt héjának kivételével az összes adalékot robotgéppel csomómentesre keverjük, és lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
A krémet hagyjuk teljesen kihűlni, majd a habosított vajjal keverjük el. Adjuk hozzá a krémtúrót, a citromlevet, és a héjat.

A tortát 3 lapra szeljük, és megtöltjük.



Itt a nyuszinak már annyi...., biztos azért volt bánatos, mert érezte, hogy először őt esszük meg...

A krémből hagyjunk az oldalának megkenésére is egy keveset, majd diódarabokkal szórjuk meg. Lekvárral is megkenhetjük, és akkor már jól rátapad a dió.
Tetejét tejszínhabbal vonjuk be, és tetszés szerint díszítjük.


húsvéti receptversenyére, így az én oldalamon kívül még kizárólag azon az oldalon található meg ebben a változatban.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 2
Heti: 20
Havi: 18
Össz.: 20 665

Látogatottság növelés
Oldal: Édesszájúaknak:)
LOVASOK-LAPJA - © 2008 - 2024 - lovasok-lapja.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »